به گزارش شهرآرانیوز در هشت ماه گذشته ۱۰۱ تن از شهروندان مشهدی در پی حادثه جانشان را از دست داده اند. این آماری است که حمیدرضا کافی نیا، سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد، اعلام میکند؛ عددی که با یک حساب وکتاب ساده و تقسیم ۲۴۶ روز گذشته بر آن، به یک فوتی بر اثر حادثه در هر ۲.۵ روز در شهر میرسیم. این مقام مسئول در آتش نشانی مشهد میگوید: تا امروز و با رسیدن به ماه آخر پاییز، نجاتگران ما ۱۶ هزارو ۳۱۶ بار از پایگاه برای امدادرسانی راهی مقاصد گوناگون در شهر شده اند. این عملیاتها در سه حوزه حریق، نجات وامداد و خدمات ایمنی بوده است.
مهمترین عملیات نجاتگران آتش نشانی در شهر اطفای حریق به نظر میرسد، اما طبق گفته کافی نیا، بسامد عملیاتهای مربوط به نجات وامداد به طور معمول بیشتر از حریق است. تا امروز هم این عملیاتها با نزدیک به ۶ هزار مورد در صدر دیگرامدادرسانیها ایستاده است؛ عملیاتهایی که شامل نجات افراد محبوس در آسانسور، نجات افرادی که در چاه سقوط کرده اند، نجات از مزاحمت حیواناتی همچون سگ و گربه و دفع حشرات مزاحم و خودکشی بوده است.
عملیات رهایی و نجات حیواناتی که روی درخت یا داخل منازل نیز گیر افتاده اند، جزو همین عملیاتها قرار میگیرد. نکته شایان توجه درباره حوادث امدادونجات مربوط به آمار زیاد فوتیهای آن در مقایسه با دو نوع عملیات دیگر است. سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد این عدد را ۷۶ جان باخته اعلام میکند و میگوید: تعداد مصدومان حوادث امدادونجات هم با ۴۴۵ مورد و نجات یافتگان آن با ۸ هزارو ۶۱۱ مورد، باز هم از عملیاتهای حریق و خدمات ایمنی پیشی گرفته است.
به گفته این مقام مسئول در سازمان آتش نشانی مشهد، ۵ هزارو ۷۲۳ تماس شهروندان در حوزه اطفای حریق به عملیات منجر شده است و در این بین، عملیاتهای مربوط به اطفای حریق ساختمانها با منشأ اختلال در شبکه توزیع برق ساختمانها و پس از آن اختلال در برق خودروها فراوانی بیشتری داشته است.
کافی نیا بیان میکند: در عملیاتهای اطفای حریق تا امروز متأسفانه پنج فوتی داشته ایم، اما ۲۵۰ تن از حادثه جان سالم به در برده اند و ۱۸۸ تن نیز مجروح شده اند. وی به عملیاتهای مربوط به خدمات ایمنی نیز که شامل رفع خطر برای گازگرفتگی، پیشگیری از حریقهای احتمالی و نشت گاز است، اشاره میکند و میگوید: نجاتگران ما برای ارائه خدمات ایمنی، ۴ هزارو ۶۰۴ بار راهی مقاصد گوناگون در شهر شده اند. در این حوادث شصت تن نجات یافته داشته ایم، ۶۶۳ تن مصدوم شده اند و متأسفانه بیست تن جانشان را از دست داده اند.
سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد به مقایسه آمار جان باختگان و عملیاتهای نجاتگران آتش نشانی با سال گذشته نیز میپردازد و میگوید: با اینکه تعداد عملیاتهای منجر به حادثه در سال گذشته از امسال بیشتر بوده است، آمار فوتیهای امسال عدد بیشتری را در مدت مشابه نشان میدهد.
کافی نیا بیان میکند: پارسال مجموع عملیا تهای حریق، امدادونجات و خدمات ایمنی ۱۷ هزارو ۱۲۵ مورد بوده است که هشتصد عملیات بیشتر از امسال بوده، اما عدد فوتیهای حوادث امسال تاکنون پنج نفر بیشتر از سال پیش بوده است. پارسال تعداد فوتیهای حوادث ۹۶ تن بوده است. این مقام مسئول در آتش نشانی مشهد به این نکته هم اشاره میکند که امسال تعداد مصدومان حوادث با عدد ۱۲۹۶ مورد از پارسال پیشی گرفته است. البته به همان میزان تعداد نجات یافتگان از حوادث مختلف هم با عدد ۸ هزارو ۹۲۱ افزایش داشته است.
کافی نیا همچنین بیان میکند که طبق استانداردها به ازای هر ۵۰ هزار نفر شهروند باید یک ایستگاه آتش نشانی در شهر داشته باشیم و اکنون تعداد پایگاههای ما ۵۵ ایستگاه است. او میگوید: قرار است در ماه آینده یک ایستگاه دیگر نیز به پایگاههای ما افزوده شود. اما در افق سال ۱۴۰۴ تعداد ایستگاههای آتش نشانی در مشهد به ۵۸ ایستگاه خواهد رسید.
این مقام مسئول در آتش نشانی مشهد همچنین با بیان اینکه زمان طلایی امدادرسانی آتش نشانان برای رسیدن به حریق بین چهار تا هفت دقیقه است، میگوید: به محض تماس شهروندان و اطلاع رسانی برای حوادث مختلف، همکاران ما به محل اعزام میشوند و خوشبختانه در شهر مشهد این زمان ۴ دقیقه و ۳۶ ثانیه است و ما در کمترین زمان ممکن خود را برای امدادرسانی آماده میکنیم.